Как работи студио за продуктова фотография, видео и анимация

От какво най-много се страхуваме, когато правим поръчка за услуга? Как ние рещаваме този проблем в нашето студио? Какви са стъпки, които преминаваме за да реалезираме проекта от начало до края.

Обикновено, всичко, което е необходимо от клиента в начало от проекта е да остави заявка, която включва: необходим брой снимки, тип на услуга, описание на продукта и време за изпълнение. След като клиентът оставя заявка, ние се свързваме с него за уточнение на детайли, от които имаме нужда. После подписваме договора, към който прилагаме техническо задание, в което залагаме характеристики на снимки, които се очаква да получим: размер на снимки, цена на една снимка, цветове разположение на продукти на снимките чрез скици и примерни снимки. Също така в договора отбелязваме как ще се използват авторските права.

Нашите потенциални клиенти, особено тези, живеещи извън София или извън България, често се чудят как да ни изпратят продукта за снимане.  Има 3 варианта за доставка на продукти:

– Можете да ги донесете право до нашия офис
– Можете да ги изпратите с куриерска служба
– Ние можем да дойдем при Вас  да ги заснем срещу допълнително заплащане.

На следващия етап клиентът може да избере да участва в процеса на снимане присъствено или дистанционно. При всеки вариант вие ще видите, как се получават снимки, и ще можете да изразите вашите пожелания незабавно. След подробно обсъждане на очаквания резултат започва творческия процес, който включва: организация на декорации и аранжиране на композицията, снимане и ретуширане на снимките.
Процеса на снимане всеки път става по различен креативен начин. Ние имаме специално оборудване, и нашия фотограф знае, как правилно да използва светлина за всеки вид продукт. Методите на снимане също се различават в зависимост от вида на поръчаната услуга. Има различни тънкости, които вземаме предвид при снимане на рекламна фотография, снимки за онлайн магазин, за социални мрежи и т.н. 
При ретуширане ние обръщаме внимание на най-малки детайли, и опитваме се снимката да прилича на продукта, спазвайки неговия точен цвят, матриал и форма.
На финален етап ние вече обсъждаме резултата с клиента. Ако има нужда, внасяме корекции чрез обработка. Клиентът изпраща гонорара по банков път, а ние издаваме фактура и изпращаме снимки.